آخرين مطالب

آب مصرفی شترمرغ ها

کیفیت آب مصرفی شترمرغ ها

DSC 0435 آب مصرفی شترمرغ ها

اولین توجه انسان به شتر مرغ و محصولات وابسته به آن در حدود ۷۵۰۰ سال پیش تصور می گردد. در مصر قدیم از پرهای شتر مرغ بعنوان علامت عدالت و از تخم آن در مصارف دارویی بهره می جستند. صحرانشین های آفریقایی پوسته تخم شتر مرغ را بعنوان ظرف حمل ونگهداری آب جهت مصارف انسانی به کار می گیرند که مصادق آن تمبر اداره پست کشور آفریقایی زامبیا است.از اواسط دهه ۱۸۰۰ میلادی مدارکپرورش شتر مرغ و جوجه کشی از آن در شرایط اسارت به ثبت رسیده است.این پرنده در راسته سینه پهن ها طبقه Ratitae بندی می شود. علت نامگذاری این گروه از پرنده ها عدم وجود تیغه بلند استخونSternum درناحیه سینه می باشد. از همین روز عضلات پروازی ناحیۀ سینه بسیار تحلیل رفته و کم حجم می باشد.در حال حاضر بزگترین پرنده زنده بر روی کرۀ خاکی است. این پرنده کم وبیش علفخوار است و مواد غذایی با فیبر بالا ( سلولزی ) در تغذیه شترمرغ نقش مهمی بازی می کند. البته در حیات وحش از پستانداران و خزندگان کوچک و حشرات نیز تغذیه می کند.
این پرنده می تواند مدت زمان به نسبت طولانی بدون آب ادامه حیات دهد. علت آنرا تا حدودی مدیون وجود غدد نمکی در بین آن می دانند غدد نمکی معمولا در پرنده های دریایی و خزندگان مشاهده می شود که کارش جذب نمک و مواد سمی موجود در خون ( و بالطبع مایع میان بافتی ) بصورت فعال و دفع آن به خارج از بدن موجود زنده است. این عمل موجب میگردد که پرنده نیاز کمتری به آشامیدن آب جهت دفع مواد سمی بدنش داشته باشد.البته این پرنده به نوشیدن آب و استحمام با آب و حتی شنا در آن علاقه دارد ولی در صورت عدم دسترسی به آب ( در شرایط طبیعی حیات وحش ) ، همانند شتر می تواند تشنگی را بخوبی تحمل کند. آشامیدن این پرنده بصورت باز و بسته کردن متوالی منقار پایین و ایجاد حالت پمپاژ جهت به داخل کشیدن آب به صورت می گیرد. متعاقب آب پرنده گردن بلندش را فرم S درآورده و آب را به سمت معده هدایت می کند.میزان مصرف آب روزانه بسته به آب و هوایی ( دما و رطوبت ) و نوع تغذه می تواند متفاوت باشد. اما به عنوان یک معیار ، در شرایط گرمای زیاد و رطوبت کم بطور متوسط هر پرنده بالغ بر ۱۲ لیتر آب قابل شرب نیاز دارد.
تقریبا ۶۰ تا ۸۵ درصد (گاهی همبیشتر) کل تغذیه روزانه ( شامل آب و غذا) در دامهای مزرعه ای توسط آب تامین می شودمیزان محتوی آب کل بدن یک موجود بالغ ( بدون چربی ) تقریبا در گونه های دامهایمزرعه ای ثابت و در حد متوسط ۷۱ تا ۷۳ در صد از کل وزن بدن می باشد. کیفیت آب مصرفیبستگی به مناسب بودن ساختمان حفاظت و نگهداری کل سیستم آب رسانی و منبع آب داردکیفیت آب مستقیما بر میزان مصرف آب توسط حیوان تاثیر می گذارد. اولین اثر محدودکردن مصرف آب، حال اختیاری و یا غیر اختیاری، کاهش مصرف غذا و در نتیجه کاهش قابلیتتولید شترمرغ می باشدخوش طعمی و مواد سمی آبی که کیفیت پایینی دارد به دو صورت میتواند مشکل ساز باشد: طعم بد آب می تواند باعث کاهش مصرف گردد و یا ممکن است در آنآب مواد سمی وجود داشته باشند. برخی از مواد سمی، خوش طعمی آب را کاهش نمی دهندبلکه بسیار مضرتر از این مواد هستند. مواد سمی که ممکن است در آب شرب یافت شوندشامل حشره کش ها، فلوئورین، نیتراتها، سلنیوم و نیز غلظت بالای سایر عناصر خاص میباشند. آب می تواند دارای باکتری، ویروس، پروتزوآ و یا تخم کرمها باشد که تمامی اینعوامل می توانند بیماری و یا مشکلات دیگری ایجاد کنند. علاوه بر مواد سمی، آب میتواند ترکیبات دیگری داشته باشد که باعث طعم بد آن گردد. به عنوان مثال آب قلیاییحاوی غلظت بالایی از پتاسیم، سدیم و کربنات کلسیم می باشد. آبی که نمک زیادی دارددر مقایسه با آبی که مواد معدنی ندارد طعم بدی دارد. نمک ها شامل سدیم، کلسیم،منیزیم و پتاسیم در ترکیب با بی کربنات ها، کلریدها ویا سولفات ها میباشند.

برخی از مواد آلوده کننده شایع آب عبارتند از:
۱- 
تمامی مواد جامدمحلول ( سختی آب ) 
این اصطلاح شامل تمامی مواد معدنی می شود که می توانند در آبجریان یافته، در خاک و یا صخره ها وجود داشته باشند. بیشتر حیوانات اهلی می توانندغلظت مواد جامد محلول را از ۰۰۰/۱۵ تا ۰۰۰/۱۷ جزء در میلیون (ppm) تحمل کنند. اگرچه این غلظت ها می توانند بر میزان تولید تاثیر بگذارند. نمکهایی در حد ۰۰۰/۵ ppm باعث تغییر آب می شوند و در صورت مصرف باعث کاهش وزن و اسهال می گردند.
سولفاتها: که معمولا به شکل سولفات منیزیم، سولفات سدیم یا سولفات کلسیم می باشند اثرملین در حیوانات دارند. اثر ملینی بیشتر در مورد حیوانات جوان به کار می رود تاحیوانات بالغ. سازمان خدمات بهداشت عمومی ایالات متحده توصیه می کند که آب دارایبیش از ۲۵۰ ppm کلرید یا سولفات و ۵۰۰ ppm مواد جامد محلول برای مصارف، مناسب نمیباشد.سولفات های بیش از ۵۰۰ ppm در آب می توانند در حیوانات جوان باعث اسهالشوند.
آهن: در غلظتهای اندکی مانند ۳/۰ ppm در آب، باعث رنگ قهوه ای آب می گرددیافتن مقادیری تا ۳۰ ppm آهن در منابع آب روستایی دور از انتظار نمی باشد. شترمرغهااز نظر اینکه نمی توانند مقادیر بالای آهن خوراکی را تحمل کنند منحصر به فرد میباشند. بنابراین می باید در مورد حذف منابع غیر ضروری آهن در جیره شترمرغها توجهبیشتری انجام دهیم. اینکه چه سطحی از آهن را می توان بعنوان سطح حداکثر برای شترمرغ در نظر گرفت مشکل می باشد. این امر بدین دلیل است که این مقدار بستگی به سطوح آهنوارد شده از تمامی مواد جیره روزانه شترمرغ دارد. همچنین شتر مرغ علاقه به خوردنآشغالهای موجود روی زمین را دارد و اگر خاک غنی از محتوای آهن باشد منبع تغدیه ایدیگری از آهن وجود خواهد داشت.
با توجه به اینکه استفاده شترمرغ از منابع موجودآهن در آب، جیره و خاک اطراف به میزان زیاد به علت سمی بودن نامطلوب می باشد اینحالت باعث کاهش تولید پرنده خواهد شد. آهن زیاد در جیره شترمرغ از هر یک از منابعموجود می تواند با میزان استفاده از سایر مواد معدنی مهم و مواد معدنی کمیاب درجیره تداخل داشته باشد. آهن زیاد موجود در جیره شترمرغ می تواند بخصوص با میزاناستفاده از فسفر تداخل داشته باشد و گاها باعث کمبود فسفر در جیره پرنده گردد. فسفربرای رشد خوب پرنده ( استخوانها و عضلات ) و همچنین برای باروری و تولید مثل حیوانضروری می باشد.در شترمرغها کمبود فسفر به دلیل وجود آهن زیاد، باعث می گردد تا گوشتاین حیوان طعم جگری به خود بگیرد که برای مصرف کنندگان بسیار مهم است. بنابراین درجیره های Blue Mountain توصیه می گردد سطح آهن را در آب مصرفی در سطح ۳/۰ ppm نگهداریم. اگر آب مصرفی شما بیش از میزان توصیه شده آهن دارد توصیه می گردد سیستمتصفیه آب را به منظور خارج کردن آهن اضافی و سایر مواد مضر برقرار کنید.
منگنزاغلب مانند آهن عمل می کند با این تفاوت که سطوح منگننز باعث بوجود آمدن قشری سیاهرنگ در لوله ها و تجهیزات آبیاری می گردد.
۲ – 
نیترات ها: نیترات ها بطور گستردهای در محیط پراکنده و بخصوص برای گیاهان سودمند می باشند. در صورت ورود مقادیر قابلتوجهی از نیترات ها (NO3) در آب شرب، سلامتی به خطر می افتد. نیتراتها (NO3) میتوانند توسط باکتریهای لوله گوارشی به حالت سمی نیتریت (NO2) تبدیل گردند. نیتراتها و نیتریت ها اثر دیگری هم دارند. هنگام ارزیابی سطوح موادی که حیوانات در معرضآن می باشند، علوفه ها، اعمال باکتریها در منابع آب و نیز مقدار آب مصرفی می بایدمورد توجه قرار گیرند.
منبع نیترات ها و نیتریت ها در آب شرب عبارتند از:
• 
نشت کردن و نفوذ آبی که از داخل خاک عبور می کند.
• 
آب سطحی و یا آلودگی چاهآب
• 
تبدیل نیترات ها به نیتریت ها توسط باکتریها
مساله نیترات ها، اثرات آنبر تولید و تولید مثل، حدود ایمنی آن، نحوه عمل آنها با سایر منابع نیتروژنی وروشهای مناسب حذف و یا خنثی سازی آنها، موارد مهم مورد بحث و مورد اختلاف می باشندکه می باید در محیطهای بخصوص مورد مطالعه و تحقیق قرار گیرند. نیتراتها اگر درمقادیر زیاد وارد شوند می توانند توسط باکتریها به نیتریت ها تبدیل شوند که بهراحتی جذب می گردند و قابلیت حمل اکسیژن را توسط خون کاهش می دهند.
در برخی گونههای حیوانی، مشکل نیتراتها می تواند بصورت کمبود ویتامین A تجلی کند. این دلیل مهمیاست مبنی بر اینکه چرا تمامی جیره ها ی شترمرغ باید مقادیر کافی ویتامین A ، ید،فسفر و انرژی داشته باشند. سطوح نیترات ها در چاههای موجود در روستاها متغیر میباشد. معمولا دوره های پر باران در فصل بهار منجر به بوجود آمدن سطوح بالای نیتراتها در چاههای مزارع روستایی می شود. حذف نیترات ها از آب عمل مشکل و گران قیمتی میباشد. آنیونهای جایگزین می توانند نیترات ها را حذف کنند. دامنه سطوح مضر نیتراتهادر آب بین ۵۰ ppm و ۱۰۰ ppm بطور دلخواه در نظر گرفته شده است. سازمان خدماتبهداشتی عمومی آمریکا حد بالایی( ۴۵ ppm) را برای نیترات ها در آب آشامیدنی انساندر نظر گرفته است.
۳- 
خرد سازواره ها ( میکرو ارگانیسم ها): باکتریهای کلی فرمتقریبا همه جا هستند و می توانند منبع گیاهی، حیوانی و یا خاکی داشته باشند. اصطلاحباکتری کلی فرم مدفوعی به ارگانیسم هایی که بطور طبیعی در لوله گوارشی دامها، انسانو پرندگان یافت می شود مربوط می باشد. در حالیکه این باکتریها می توانند مضر نباشنداما حضور آنها اغلب نشاندهنده این است که سایر باکتریها و ویروسهای بیماریزا هم میتوانند وجود داشته باشند. میکرو ارگانیسم های مضر می توانند به راحتی به چاههای آبیکه حفاظت آنها از آبهای آلوده سطحی به خوبی انجام نمی گیرد، وارد شوند. نتاییج حاصلاز آزمون آب برای باکتری کلی فرم به میزان سطح صفر مطلوب.

پیشنهاد محصول مرتبط :

B SHOTORMORG آب مصرفی شترمرغ ها          B SHOTORMORG آب مصرفی شترمرغ ها

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

+ 22 = 26