آخرين مطالب

مراحل پرورش صنعتی قرقاول

مراحل پرورش صنعتی قرقاول

pheasant chick hatching مراحل پرورش صنعتي قرقاول

پرورش

اهداف زیادی از راه اندازی طرحهای پرورش قرقاول دنبال می شوند. عرضه مستقیم محصولات تولیدی این پرندگان از جمله این اهداف است. امروزه با توجه به شناخت مضرات گوشت قرمز و گرایش به گوشت سفید پرندگان و همچنین شکار پرندگان حلال گوشت و تاکسیدرمی، پرورش این پرنده را حائز اهمیت نموده است.

مراحل پرورش صنعتی

الف – جوجه کشی قرقاول :

آغاز کار پرورش قرقاول با خرید حداقل سه هزار تخم نطفه دار شروع می شود. جوجه های حاصل بعد از شش ماه پرورش، به عنوان گله مادری نگهداری شده و تخم های استحصالی از آنها جوجه های گوشتی و همچنین گله های جایگزین مولدین را تشکیل خواهد داد. سه هزار تخم خریداری شده در دستگاه جوجه کشی قرار داده می شود. پس از ۲۳ تا ۲۸ روز حداقل ۲۳۰۰ قطعه جوجه یک روزه تولید خواهد شد. با احتساب تلفات در طول یک دوره پرورش به طور متوسط ۲۰۰۰ پرنده نر و ماده در ابتداء خواهیم داشت که از این تعداد به طور متوسط ۱۳۰۰ قطعه پرنده ماده و ۷۰۰ قطعه پرنده نر خواهند بود و بدین ترتیب گله مادر تشکیل می گردد. با توجه به این که هر قطعه پرنده در هر دوره پرورش حدود ۸۰ عدد تخم می گذارد و با احتساب ۶۵% جوجه درآوری هر قطعه پرنده ماده، ۵۲ قطعه جوجه تولید می کند لذا با توجه به تلفات و همچنین انتخاب جهت گله جایگزین مولدین حدود ۶۰ هزار قطعه پرنده در طول سال تولید خواهد شد.جمع آوری تخم ها بطور متوسط هر یک ساعت یکبار و به صورت منظم صورت پذیرد تا بدین ترتیب آمار تخمهای غیرقابل جوجه کشی کاهش یابد. تخمهای تولیدی راجمع آوری و بلافاصله آنها را تمیز و در محلی با دمای ۱۵ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۷۵ درصد تا حداکثر ۱۵ روز نگهداری نمود.جهت کسب نتیجه بهتر از جوجه کشی، بهتر است تخم های نطفه دار یک هفته در این شرایط نگهداری و سپس روانه ماشین جوجه کشی شوند. در صورت اجبار در نگهداری بیشتر از یک هفته تخمهای نطفه دار بایستی روزی یکبار چرخانده شوند. طول مدت جوجه کشی ۲۵ تا ۲۶ روز می باشد. درجه حرارت ماشین جوجه کشی بایستی ۷/۳۷ درجه سانتیگراد و میزان رطوبت آن ۶۵% تنظیم گردد. یکی از مسائل مهم در افزایش میزان خروج جوجه ها از تخم، چرخش تخمها در داخل دستگاه ستر[۶] است این عمل مانع از آن می شود تا جنین به سطح پوست نزدیک و به آن بچسبد که در این صورت موجب پاره شدن شالاز تخم و مرگ جنین خواهد شد. سیستم چرخش اتوماتیک ماشین جوجه کشی در هر ساعت یک بار مانع از این اشکال شده و باعث افزایش درصد تولید جوجه می شود. ضدعفونی دستگاه جوجه کشی از اهمیت بالایی برخوردار است یکی از موارد مهم در جوجه کشی، ضدعفونی کردن دستگاه جوجه کشی می باشد. برای این منظور می توان پس از هر بار جوجه کشی از آجر قابل اشتعال مخصوص ضدعفونی استفاده نمود. برای ضدعفونی دستگاه در زمان جوجه کشی نیز از محلول  + TH4 به صورت محلول در سیستم مرطوب کننده دستگاه استفاده می گردد.تخمها پس از اینکه ۲۱ روز را در ستر سپری کردند به دستگاه هچر[۷] منتقل شده و پس از سه روز به جوجه تبدیل می شوند. دستگاه هچر دارای۸۰% رطوبت می باشد این رطوبت زیاد باعث مرطوب شدن و نرمی پوسته تخم ها شده و خروج آسان و راحت جوجه ها را ممکن می سازد. اگر رطوبت در هچر به اندازه کافی نباشد موجب خشک شدن پوسته داخلی تخمها گشته و جوجه ها به سختی می توانند پوسته داخلی و خارجی تخم را شکسته و از تخم خارج شوند. در صورت استفاده از ماشینهای جوجه کشی معمولی، گذاشتن پارچه ای خیس در داخل هچر و یا استفاده از مرطوب کننده های اتوماتیک در داخل هچر الزامی است.

ب – پرورش و نگهداری در چهار هفته اول

جوجه ها پس از خروج از تخم، به سالن چهار هفته اول منتقل می گردند. چهار هفته اول پرورش از اهمیت خاصی برخوردار است لذا مدیریت در این مرحله از اهمیت بسزائی برخوردار است. بدین منظور بایستی تمام تجهیزات و امکانات لازم را برای ورود جوجه ها به سالن مهیا نمود. جایگاه اولیه جوجه ها بایستی گرم باشد و آب و غذا به راحتی در دسترس باشد. برای این منظور می بایستی از صحت و سلامت کلیه آبخوریها، دانخوریها و تمام منابع گرمازا اطمینان حاصل نمود زیرا جوجه ها در ده روز اول زندگی نمی توانند خود را با شرایط محیط وفق دهند بنابراین منابع گرمازا از ملزومات اساسی به شمار می رود.باید در نظر داشت اگر جوجه ها در زیر مادرمصنوعی یک جا و در مرکز آن جمع شوند درجه حرارت را بایستی کاهش داد و اگر در اطراف پراکنده شوند درجه حرارت زیر مادرمصنوعی را باید افزایش داد، حالت مطلوب پراکندگی یکنواخت زیر مادر مصنوعی با توزیع مناسب جوجه ها در کل سالن می باشد.دمای سالن پرورش جوجه ها در روز اول باید ۲۸ درجه سانتیگراد بوده و دمای زیر مادرمصنوعی نیز ۳۸ درجه سانتیگراد تنظیم گردد. بازای هر هفته، ۸/۲ درجه سانتیگراد از حرارت مادرمصنوعی کاسته و نهایتاً به ۲۸ درجه سانتی گراد تقلیل می یابد. رطوبت داخل سالن پرورش نیز در ابتدا بایست حدود ۶۵ درصد تنظیم گردد تا از بروز مسائل و مشکلات پرورش جلوگیری شود.

ج – پرورش و نگهداری در دوازده هفته آخر

جوجه های پرورشی پس از یک ماه به داخل قفس های پرورش و یا در صورت استفاده از سیستم بستر، به بستر اصلی منتقل می گردند. جوجه ها به مدت ۱۲ هفته در این سیستم پرورش داده شده و پس از زمان مقرر به کشتارگاه منتقل می شوند.

منبع : http://ivo-nkh.ir

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

17 − = 13